Nasza pasja to… Karpatka

Sekcja sponsorowana przez markę Delecta

Karpatka to smak dzieciństwa – urzeka delikatnymi, fantazyjnie pofalowanymi płatami parzonego ciasta, pomiędzy którymi wznosi się w górę aksamitny krem. Wypieczony na złoto wierzch przyprószony bywa cukrem pudrem. Nic dodać, nic ująć. Oto karpatka w klasycznym wydaniu, którą wszyscy znamy i kochamy.

Wprawdzie fascynacja karpatkowymi pagórkami nie przemija z wiekiem, to może właściwa pora, by odkryć nowe oblicze karpatki? Jak się bowiem okazuje, wystarczy odrobina fantazji, gram wyobraźni i szczypta twórczej inwencji, by karpatka zaskoczyła wszystkich i wyglądem i smakiem!

Oddaję w Wasze ręce zbiór najlepszych przepisów z karpatką w tle. Poznajcie i doceńcie ją na nowo. Rozpieszczajcie siebie i swoich bliskich! Życzę udanych wypieków… ot tak, prosto z serca!