1h 15 porcji Łatwy
Eklery z kremem kawowym i masą krówkową

Eklery z kremem kawowym i masą krówkową

Składniki

Ciasto:

Krem:

Dekoracja:

Jak przygotować eklery z kremem kawowym i masą krówkową?

„Ciastko do kawy” to popularna forma relaksu. A może połączyć ze sobą te dwie przyjemności?

  1. Nastawiamy piekarnik na 220°C (bez termoobiegu).
  2. Do naczynia dajemy jaja, wodę, olej, mieszankę do wypieku domowych eklerów i miksujemy na najwyższych obrotach przez 3 minuty.
  3. Gotowe ciasto przekładamy do rękawa dekoracyjnego i wyciskamy zygzakowatym ruchem na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Optymalna wielkość eklerów to ok. 9 cm długości i ok. 2 cm grubości.
  4. Pieczemy przez 18 minut. Następnie zostawiamy eklery do wysuszenia w wyłączonym piekarniku na kolejne 10 minut.
  5. Wystudzone eklery przekrajamy na pół.
  6. Krem tortowy miksujemy z mlekiem i kawą na najwyższych obrotach przez 3 minuty.
  7. Wystudzone eklery przekładamy kremem.
  8. Masę krówkową Bakalland podgrzewamy na małym ogniu, żeby lekko się rozpuściła. Rozsmarowujemy ją na wierzchu eklerów.
  9. Schładzamy eklery w lodówce przez ok. 3 godziny.
  10. Wbijamy w ciastka swoje ulubione piki.

To prosty sposób, jak w jednym ciastku schować wszystko to, co najlepsze! Kawa + ekler + masa krówkowa. Najlepsze połączenie!

Brak ocen. 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...