1h Łatwy 30min
Kruche pisanki

Kruche pisanki

Jak przygotować kruche pisanki?

Wielkanoc to ozdabianie pisanek! A gdyby tak można było je OD RAZU schrupać? Tak, schrupać! W tym roku jajka zostawiamy do koszyczka, a na stole witamy kruche pisanki!

Jak zrobić kruche pisanki.

  1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (bez termoobiegu).
  2. Zagniatamy szybko kruche ciasto z mąki, masła, jaja i cukru smak migdałowy. Odkładamy na 30 minut.
  3. Wałkujemy ciasto na grubość około 0,5 cm i wycinamy foremką kształt jajek.
  4. Ciastka pieczemy około 20 minut.
  5. Wystudzone jajko pokrywamy lukrem królewskim i odstawiamy do zastygnięcia.
  6. Dekorujemy pisanki Fajnymi Pisakami XXL.

Pisanki nabierają nowego znaczenia. Spróbujcie się powstrzymać, żeby wytrzymały przynajmniej do śniadania wielkanocnego!

Brak ocen. 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...