fbpx
Kruche pisanki - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Kruche pisanki
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 17
czas przygotowania: 60

Składniki

CiastoDekoracje

Przygotowanie

Wielkanoc to ozdabianie pisanek! A gdyby tak można było je OD RAZU schrupać? Tak, schrupać! W tym roku jajka zostawiamy do koszyczka, a na stole witamy kruche pisanki! Jak zrobić kruche pisanki.

  1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (bez termoobiegu).
  2. Zagniatamy szybko kruche ciasto z mąki, masła, jaja i cukru smak migdałowy. Odkładamy na 30 minut.
  3. Wałkujemy ciasto na grubość około 0,5 cm i wycinamy foremką kształt jajek.
  4. Ciastka pieczemy około 20 minut.
  5. Wystudzone jajko pokrywamy lukrem królewskim i odstawiamy do zastygnięcia.
  6. Dekorujemy pisanki Fajnymi Pisakami XXL.

Pisanki nabierają nowego znaczenia. Spróbujcie się powstrzymać, żeby wytrzymały przynajmniej do śniadania wielkanocnego!

Kruche pisanki - Delektujemy.pl

Kruche pisanki

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+