50min 6 porcji Łatwy
Babeczki z powidłami i jaglanym kremem budyniowym

Babeczki z powidłami i jaglanym kremem budyniowym

Składniki

Ciasto:

Nadzienie:

Dekoracja:

Jak przygotować babeczki z powidłami?

To małe rzeczy sprawiają, że życie nabiera smaku! Mówiąc małe rzeczy mamy na myśli też te babeczki.

  1. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 190°C  (bez termoobiegu).
  2. Mieszankę do wypieku domowego ciasta przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, wyrabiając mieszankę z margaryną i jajem.
  3. Foremki na tarteletki smarujemy margaryną i prószymy mąką, wykładamy ciastem.
  4. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut, aż ciasto się zarumieni.
  5. Po upieczeniu wyciągamy do ostudzenia.
  6. Na ostudzone spody wykładamy po łyżce powideł śliwkowo-cynamonowych.
  7. Przygotowujemy jaglany krem budyniowy, miksując zimny budyń z masłem. Gotowy krem nakładamy na powidła.
  8. Ozdabiamy suszoną żurawiną, suszonym mango, miętą i świeżą figą.
  9. Na koniec w każdą babeczkę wbijamy pik.

Kilka gryzów, a tyle szczęścia.

Średnia: 4,50 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...