fbpx
Babeczki z powidłami i waniliowym kremem budyniowym - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babeczki z powidłami i waniliowym kremem budyniowym
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 6
czas przygotowania: 50

Składniki

Ciasto:Nadzienie:Dekoracja:

Przygotowanie

To małe rzeczy sprawiają, że życie nabiera smaku! Mówiąc małe rzeczy, mamy na myśli też te babeczki.

  1. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 190 stopni C  (bez termoobiegu).
  2. Mieszankę do wypieku domowego ciasta przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, wyrabiając mieszankę z margaryną i jajem.
  3. Foremki na tarteletki smarujemy margaryną i prószymy mąką, wykładamy ciastem.
  4. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut, aż ciasto się zarumieni.
  5. Po upieczeniu wyciągamy do ostudzenia.
  6. Na ostudzone spody wykładamy po łyżce powideł śliwkowo-cynamonowych.
  7. Przygotowujemy krem budyniowy, miksując zimny budyń z masłem. Gotowy krem nakładamy na powidła.
  8. Ozdabiamy suszoną żurawiną, suszonym mango, miętą i świeżą figą.
  9. Na koniec w każdą babeczkę wbijamy pik.

Kilka gryzów, a tyle szczęścia.

Babeczki z powidłami i waniliowym kremem budyniowym - Delektujemy.pl

Babeczki z powidłami i waniliowym kremem budyniowym

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+