Składniki
Ciasto- 200 g mąki
- 100 g masła
- 1 jajo
- 2 opakowania cukru smak migdałowy Delecta
- Lukier Królewski
- Fajny Pisak XXL – biały Delecta
- Fajny Pisak XXL – żółty Delecta
- Fajny Pisak XXL – czerwony Delecta
- Fajny Pisak XXL – zielony Delecta
Przygotowanie
Wielkanoc to ozdabianie pisanek! A gdyby tak można było je OD RAZU schrupać? Tak, schrupać! W tym roku jajka zostawiamy do koszyczka, a na stole witamy kruche pisanki! Jak zrobić kruche pisanki.
- Nastawiamy piekarnik na 180°C (bez termoobiegu).
- Zagniatamy szybko kruche ciasto z mąki, masła, jaja i cukru smak migdałowy. Odkładamy na 30 minut.
- Wałkujemy ciasto na grubość około 0,5 cm i wycinamy foremką kształt jajek.
- Ciastka pieczemy około 20 minut.
- Wystudzone jajko pokrywamy lukrem królewskim i odstawiamy do zastygnięcia.
- Dekorujemy pisanki Fajnymi Pisakami XXL.
Pisanki nabierają nowego znaczenia. Spróbujcie się powstrzymać, żeby wytrzymały przynajmniej do śniadania wielkanocnego!