fbpx
Tartaletki z budyniem - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Tartaletki z budyniem
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 90

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Przygotuj ciasto zgodnie z instrukcją na opakowaniu, mieszając zawartość torebki z jajkiem i zimnym masłem. Rozwałkuj ciasto na grubość około 5 mm i wykrawaj krążki dopasowane do formy na tartaletki.

KROK 2: Uformuj tartaletki, układając ciasto w posmarowanych masłem foremkach. Nakłuj dno widelcem i piecz w 180 stopni C przez około 15 minut, do zezłocenia.

KROK 3: W międzyczasie przygotuj budyń. Mieszaj mleko z cukrem i proszkiem budyniowym. Gotuj na średnim ogniu, mieszając, aż budyń zgęstnieje.

KROK 4: Wyjmij upieczone spody z piekarnika i ostudź. Następnie wypełnij je gorącym budyniem.

KROK 5: Pozostaw do ostygnięcia, aż budyń stężeje. Przed podaniem udekoruj tartaletki świeżymi owocami.

Tartaletki z budyniem

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+