Ciasto czekoladowe z jagodami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 16
Czas przygotowania: 1h min.

Składniki

ciasto

dekoracja

  • 100 g jagód
  • cukier puder

Przygotowanie

KROK 1 -Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175ºC . Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia.

KROK 2 - Przygotowujemy dwie miski. W jednej umieszczamy wszystkie suche składniki wraz z jagodami i mieszamy wszystko.

KROK 3 - W drugiej umieszczamy mokre składniki: mleko, olej i jajka.

KROK 4 - Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy dużą łyżką do połączenia.

KROK 5 - Masę przekładamy do tortownicy i pieczemy przez 60 minut. Upieczone ciasto studzimy, a następnie posypujemy cukrem pudrem i świeżymi jagodami.

 

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy