Ciasto czekoladowe z jagodami

1 h 15 min16 porcjiŁatwy

Jagody to owoce, które idealnie pasują nie tylko do drożdżowego ciasta i jagodzianek, ale także do połączeń z czekoladowym ciastem. Prosto i pysznie!

Składniki

Składniki:

Do przygotowania ciasta czekoladowego z jagodami możesz wykorzystać także ciasto czekoladowe Delecta

Jak przygotować Ciasto czekoladowe z jagodami?

Zaczynam od przygotowania okrągłej foremki wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Piekarnik nagrzewam do temp. 175 stopni.

Przygotowuję dwie miski – w jednej umieszczam wszystkie suche składniki wraz z jagodami, mieszam wszystko, a w drugiej umieszczam mokre składniki: mleko, olej i jajka. Mokre składniki dodaję do suchych i mieszam dużą łyżką do połączenia.

Masę przekładam do okrągłej foremki i piekę przez 60 minut w temp. w 175 stopni.

Podaję z cukrem pudrem.