1h 15min 16 porcji Łatwy
Ciasto czekoladowe z jagodami

Ciasto czekoladowe z jagodami

Składniki

Składniki:

Dekoracja:

  • jagody
  • cukier puder
Do przygotowania ciasta czekoladowego z jagodami możesz wykorzystać także ciasto czekoladowe Delecta

Jak przygotować ciasto czekoladowe z jagodami?

Proste pomysły są zawsze najlepsze. Nie trzeba być mistrzem cukiernictwa, aby przygotować deser, który roztopi serce naszej drugiej połówki. Wystarczy trochę czekolady i szczere wyznanie.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175ºC (bez termoobiegu).
  2. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia.
  3. Przygotowujemy dwie miski.
  4. W jednej umieszczamy wszystkie suche składniki wraz z jagodami i mieszamy wszystko.
  5. W drugiej umieszczamy mokre składniki: mleko, olej i jajka.
  6. Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy dużą łyżką do połączenia.
  7. Masę przekładamy do tortownicy i pieczemy przez 60 minut.
  8. Wierzch posypujemy cukrem pudrem i jagodami.
  9. Dekorujemy pikiem.

I jak, udało się?

Średnia: 3,18 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: