Ciasto czekoladowe z jagodami

1 h 15 min16 porcjiŁatwy

Składniki

Składniki:

Do przygotowania ciasta czekoladowego z jagodami możesz wykorzystać także ciasto czekoladowe Delecta
Pobierz piki

Wstęp

Proste pomysły są zawsze najlepsze. Nie trzeba być mistrzem cukiernictwa, aby przygotować deser, który roztopi serce naszej drugiej połówki. Wystarczy trochę czekolady i szczere wyznanie.

Jak przygotować ciasto czekoladowe z jagodami??

Zaczynam od przygotowania okrągłej foremki wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Piekarnik nagrzewam do temp. 175 stopni.

Przygotowuję dwie miski – w jednej umieszczam wszystkie suche składniki wraz z jagodami, mieszam wszystko, a w drugiej umieszczam mokre składniki: mleko, olej i jajka. Mokre składniki dodaję do suchych i mieszam dużą łyżką do połączenia.

Masę przekładam do okrągłej foremki i piekę przez 60 minut w temp. w 175 stopni.

Podaję z cukrem pudrem.