fbpx
Ciasto czekoladowe z malinami bez miksera - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto czekoladowe z malinami bez miksera
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 24
czas przygotowania: 60

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: W misce umieść suche składniki: mąkę, cukier, budyń czekoladowy, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól. Wymieszaj przy pomocy trzepaczki.

KROK 2: Dodaj olej, mleko i jajka i dokładnie wymieszaj na gładkie ciasto.

KROK 3: Blaszkę o wymiarach 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia i wlej do niej ciasto. Na wierzchu ułóż maliny.

KROK 4: Piecz ok. 45 minut w temperaturze 170 stopni C.

Ciasto czekoladowe z malinami bez miksera

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+