fbpx
Złote brownie - Delektujemy.pl
Autor:
Złote brownie
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email

Składniki

Ciasto

Przygotowanie

złote brownie

KROK 1 - Rozpuszczamy czekoladę i masło w kąpieli wodnej (każdy składnik w osobnej miseczce). Odstawiamy składniki do wystudzenia.

KROK 2 - Jaja ubijamy z cukrem, a następnie miksując na mniejszych obrotach, stopniowo dolewamy roztopioną czekoladę, następnie masło, a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

KROK 3 - Rodzynki podgrzewamy na parze przez około 10 minut, a następnie dodajemy do ciasta i mieszamy do połączenia.

KROK 4 - Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu). Gotową masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej blachy i pieczemy przez 45 minut.

 

Złote brownie

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+