1h 16 porcji Łatwy
Złote brownie

Złote brownie

Składniki

Ciasto:

Zamiast ciasta od podstaw możesz wykorzystać Brownie Delecta

Jak przygotować złote brownie?

Klasyczne brownie kochają wszyscy – a co, gdyby nieco poeksperymentować z dodatkami? Dziś próbujemy rodzynek! Będzie pysznie!

  1. Rozpuszczamy czekoladę i masło w kąpieli wodnej (każdy składnik w osobnej miseczce).
  2. Odstawiamy składniki do wystudzenia.
  3. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
  4. Jaja ubijamy z cukrem, a następnie miksując na mniejszych obrotach, stopniowo dolewamy roztopioną czekoladę, następnie masło, a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  5. Rodzynki podgrzewamy na parze przez około 10 minut, a następnie dodajemy do ciasta i mieszamy do połączenia.
  6. Gotową masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej blachy i wstawiamy do piekarnika na 45 minut.
  7. W przypadku skorzystania z bazy do brownie Delecta – postępujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  8. Dekorujemy ulubionym pikiem.

Rodzynki świetnie współgrają smakowo (i wizualnie) z czekoladowym ciastem. Nie oderwiecie się od niego!

Średnia: 3,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: