Babeczki z konfiturą różaną

  • 5,0
  • Łatwy
  • 40min
  • 12 porcji
  • 0
Babeczki z konfiturą różaną

Babeczki z konfiturą różaną

  • 5,0
  • Łatwy
  • 40min
  • 12 porcji
  • 0

Składniki

Poniższa lista może pełnić rolę Twojej listy zakupów. Kliknij w pole obok wybranego składnika, jeśli już go masz.

Jak przygotować babeczki z konfiturą różaną?

Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.

Konfitura różana wykonana samodzielnie smakuje dużo lepiej. W połączeniu z babeczkami nadzianymi płatkami czekolady to prawdziwe niebo w gębie!

  1. Nastawiamy piekarnik na 180ºC (bez termoobiegu).
  2. Miksujemy jaja, mleko, olej i mieszankę do domowego wypieku babeczek do uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Odsypujemy z torebki łyżeczkę płatków czekolady. Resztę dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy łyżką.
  4. Rozkładamy połowę ciasta do 12 foremek.
  5. Na ciasto nakładamy po łyżeczce konfitury różanej.
  6. Na konfiturę nakładamy drugą część ciasta. Posypujemy płatkami czekolady.
  7. Pieczemy babeczki około 18 minut.
  8. Do gotowych babeczek wbijamy wybrane piki.

Czekolada + konfitura różana. Mmm… cóż za połączenie. Ślinka cieknie, więc nie ma na co czekać, tylko próbować!

Oceń przepis 5,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Babeczki z konfiturą różaną
Średnia ocena: 5,0
Ilość ocen: 59