fbpx
Babeczki z konfiturą różaną - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babeczki z konfiturą różaną
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 40

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Konfitura różana wykonana samodzielnie smakuje dużo lepiej. W połączeniu z babeczkami nadzianymi płatkami czekolady to prawdziwe niebo w gębie!

  1. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Miksujemy jaja, mleko, olej i mieszankę do domowego wypieku babeczek do uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Odsypujemy z torebki łyżeczkę płatków czekolady. Resztę dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy łyżką.
  4. Rozkładamy połowę ciasta do 12 foremek.
  5. Na ciasto nakładamy po łyżeczce konfitury różanej.
  6. Na konfiturę nakładamy drugą część ciasta. Posypujemy płatkami czekolady.
  7. Pieczemy babeczki około 18 minut.
  8. Do gotowych babeczek wbijamy wybrane piki.

Czekolada + konfitura różana. Mmm… cóż za połączenie. Ślinka cieknie, więc nie ma na co czekać, tylko próbować!

Babeczki z konfiturą różaną - Delektujemy.pl

Babeczki z konfiturą różaną

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+