40min 12 porcji Łatwy
Babeczki z konfiturą różaną

Babeczki z konfiturą różaną

Składniki

Jak przygotować babeczki z konfiturą różaną?

Konfitura różana wykonana samodzielnie smakuje dużo lepiej. W połączeniu z babeczkami nadzianymi płatkami czekolady to prawdziwe niebo w gębie!

  1. Nastawiamy piekarnik na 180ºC (bez termoobiegu).
  2. Miksujemy jaja, mleko, olej i mieszankę do domowego wypieku babeczek do uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Odsypujemy z torebki łyżeczkę płatków czekolady. Resztę dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy łyżką.
  4. Rozkładamy połowę ciasta do 12 foremek.
  5. Na ciasto nakładamy po łyżeczce konfitury różanej.
  6. Na konfiturę nakładamy drugą część ciasta. Posypujemy płatkami czekolady.
  7. Pieczemy babeczki około 18 minut.
  8. Do gotowych babeczek wbijamy wybrane piki.

Czekolada + konfitura różana. Mmm… cóż za połączenie. Ślinka cieknie, więc nie ma na co czekać, tylko próbować!

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...