20min 8 porcji Łatwy 30min
Brownie z musem a’la suflet

Brownie z musem a’la suflet

Składniki

do ciasta:

do musu:

  • 125 ml zimnego mleka
  • 250 g serka mascarpone
  • truskawki

Jak przygotować brownie czekoladowe z musem?

La Brownie w wersji a la’ suflet? Oczywiście! Małe porcje, dodatek truskawek i poczujesz się jak w nowoczesnej kawiarni. Wypróbuj!

  1. Rozpuść margarynę. Zestaw z ognia, dodaj krople czekolady i dokładnie wymieszaj (do całkowitego rozpuszczenia kropli).
  2. Pozostaw do wystudzenia.
  3. Nastaw piekarnik na 180°C (bez termoobiegu).
  4. Do wysokiego naczynia wbij jaja i miksuj przez 1 min. Dodaj zawartość torebki z ciastem brownie i miksuj jeszcze przez 3 min.
  5. Na koniec dodaj wystudzoną masę czekoladową, wszystko dokładnie wymieszaj.
  6. Gotową masę przełóż do wysmarowanych tłuszczem i wysypanych mąką kokilek i piecz ok 30-35 min, wystudź.
  7. Przygotuj mus: do wysokiego naczynia wlej mleko i dodaj serek mascarpone.
  8. Wsyp zawartość torebki z musem i razem miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty. 9. Mus przełóż do rękawa cukierniczego.
  9. Udekoruj suflety musem, pozostawiając je w kokilkach.
  10. Na wierzchu ułóż cząstki truskawek.

Nowa linia produktów AL. Chocolatiere marki Delecta pomoże ci zostać mistrzem deserów w domu. Zaskocz rodzinę i przygotuj pyszne, piękne, małe porcje wykwintnego ciasta brownie z musem czekoladowym. Viola.

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: