Brownie z musem a’la suflet

  • 5,0
  • Łatwy
  • 20min
  • 8 porcji
  • 30min
  • 1
Brownie z musem a’la suflet

Brownie z musem a’la suflet

  • 5,0
  • Łatwy
  • 20min
  • 8 porcji
  • 30min
  • 1

Składniki

Poniższa lista może pełnić rolę Twojej listy zakupów. Kliknij w pole obok wybranego składnika, jeśli już go masz.

do ciasta:

do musu:

  • 125 ml zimnego mleka
  • 250 g serka mascarpone
  • truskawki

Jak przygotować brownie czekoladowe z musem?

Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.

La Brownie w wersji a la’ suflet? Oczywiście! Małe porcje, dodatek truskawek i poczujesz się jak w nowoczesnej kawiarni. Wypróbuj!

  1. Rozpuść margarynę. Zestaw z ognia, dodaj krople czekolady i dokładnie wymieszaj (do całkowitego rozpuszczenia kropli).
  2. Pozostaw do wystudzenia.
  3. Nastaw piekarnik na 180°C (bez termoobiegu).
  4. Do wysokiego naczynia wbij jaja i miksuj przez 1 min. Dodaj zawartość torebki z ciastem brownie i miksuj jeszcze przez 3 min.
  5. Na koniec dodaj wystudzoną masę czekoladową, wszystko dokładnie wymieszaj.
  6. Gotową masę przełóż do wysmarowanych tłuszczem i wysypanych mąką kokilek i piecz ok 30-35 min, wystudź.
  7. Przygotuj mus: do wysokiego naczynia wlej mleko i dodaj serek mascarpone.
  8. Wsyp zawartość torebki z musem i razem miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty. 9. Mus przełóż do rękawa cukierniczego.
  9. Udekoruj suflety musem, pozostawiając je w kokilkach.
  10. Na wierzchu ułóż cząstki truskawek.

Nowa linia produktów AL. Chocolatiere marki Delecta pomoże ci zostać mistrzem deserów w domu. Zaskocz rodzinę i przygotuj pyszne, piękne, małe porcje wykwintnego ciasta brownie z musem czekoladowym. Viola.

Oceń przepis 5,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Brownie z musem a’la suflet
Średnia ocena: 5,0
Ilość ocen: 58