Jak przygotować brownie czekoladowe z musem?
Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.La Brownie w wersji a la’ suflet? Oczywiście! Małe porcje, dodatek truskawek i poczujesz się jak w nowoczesnej kawiarni. Wypróbuj!
- Rozpuść margarynę. Zestaw z ognia, dodaj krople czekolady i dokładnie wymieszaj (do całkowitego rozpuszczenia kropli).
- Pozostaw do wystudzenia.
- Nastaw piekarnik na 180°C (bez termoobiegu).
- Do wysokiego naczynia wbij jaja i miksuj przez 1 min. Dodaj zawartość torebki z ciastem brownie i miksuj jeszcze przez 3 min.
- Na koniec dodaj wystudzoną masę czekoladową, wszystko dokładnie wymieszaj.
- Gotową masę przełóż do wysmarowanych tłuszczem i wysypanych mąką kokilek i piecz ok 30-35 min, wystudź.
- Przygotuj mus: do wysokiego naczynia wlej mleko i dodaj serek mascarpone.
- Wsyp zawartość torebki z musem i razem miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty. 9. Mus przełóż do rękawa cukierniczego.
- Udekoruj suflety musem, pozostawiając je w kokilkach.
- Na wierzchu ułóż cząstki truskawek.
Nowa linia produktów AL. Chocolatiere marki Delecta pomoże ci zostać mistrzem deserów w domu. Zaskocz rodzinę i przygotuj pyszne, piękne, małe porcje wykwintnego ciasta brownie z musem czekoladowym. Viola.