fbpx
Babeczki nietoperze - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babeczki nietoperze
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 45

Składniki

Babeczki:

Krem:

  • 150 g serka kremowego
  • 125 g masła, w temperaturze pokojowej
  • 100 g cukru pudru
  • pomarańczowy barwnik spożywczy
  • 12 czekoladowych markiz
  • 24 cukrowe oczka

Przygotowanie

KROK 1: Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni C bez termoobiegu. Wyłóż papierowe foremki do blachy do muffinek.

KROK 2: Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem, dodaj jajka, mleko i olej. Dokładnie wymieszaj łyżką przez ok. 1 minutę. Dodaj krople czekolady i jeszcze raz wymieszaj. Ciast rozłóż równo do 12 foremek po ok. 2 łyżki ciasta. Posyp kroplami czekolady. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 17-18 minut.

KROK 3: Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodawaj serek kremowy, ciągle ucierając. Na końcu dodaj barwnik i zmiksuj. Wstaw do lodówki na 1 godzinę. Krem przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj nim babeczki.

KROK 4: Markizy przekrój na pół. Na każdej babeczce umieść dwie połówki ciasteczka na kształt skrzydeł nietoperza oraz po dwa oczka.

Babeczki nietoperze

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+