fbpx
Babeczki red velvet - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babeczki red velvet
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 90

Składniki

Babeczki:

Krem śmietanowy:

Przygotowanie

KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 180°C. Foremki na muffinki wyłóż papilotkami.

KROK 2: W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, sól i kakao. W osobnej misce wymieszaj olej, maślankę, jajko, ekstrakt waniliowy, ocet i barwnik spożywczy. Dodaj mokre składniki do suchych i mieszaj, aż składniki się połączą.

KROK 3: Rozdziel ciasto równomiernie między przygotowane foremki, wypełniając każdą do około 3/4 wysokości. Piecz przez 18-20 minut lub do momentu, gdy patyczek wbity w środek babeczki wyjdzie czysty. Wyjmij z piekarnika i pozwól ostygnąć.

KROK 4: Przygotuj krem śmietanowy. W dużej misce ubij śmietanę kremówkę z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym, aż powstanie gęsty krem.

KROK 5: Udekoruj ostudzone babeczki kremem śmietanowym, używając rękawa cukierniczego z końcówką do dekoracji.

Babeczki red velvet

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+