fbpx
Konfitura różana - Delektujemy.pl
Autor:
Konfitura różana
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 2
czas przygotowania: 40

Składniki

Konfitura różana:

  • 400 g płatków róży
  • Sok z 1 limonki
  • 200 g cukru
  • 100 ml wody
  • 1/2 opakowania Dżemixu 3:1 Delecta

Przygotowanie

KROK 1: Opłukujemy dokładnie płatki róż pod zimną wodą. Odcinamy białe końce, by uniknąć goryczki.

KROK 2: Mieszamy dokładnie w rondlu wodę, sok z limonki, cukier i Dżemix.

KROK 3: Gotujemy całość przez ok. 20 minut.

KROK 4: Przekładamy do słoików i szczelnie zakręcamy. Odstawiamy do góry dnem, aż słoiki „chwycą”.

Konfitura różana

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+