Autor:
Konfitura różana
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 2
czas przygotowania: 40

Składniki

Konfitura różana:

Przygotowanie

KROK 1: Opłukujemy dokładnie płatki róż pod zimną wodą. Odcinamy białe końce, by uniknąć goryczki.

KROK 2: Mieszamy dokładnie w rondlu wodę, sok z limonki, cukier i Dżemix.

KROK 3: Gotujemy całość przez ok. 20 minut.

KROK 4: Przekładamy do słoików i szczelnie zakręcamy. Odstawiamy do góry dnem, aż słoiki „chwycą”.

Konfitura różana

Oceń przepis

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+