fbpx
Konfitura różana - Delektujemy.pl
Autor:
Konfitura różana
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 2
czas przygotowania: 40

Składniki

Konfitura różana:

  • 400 g płatków róży
  • Sok z 1 limonki
  • 200 g cukru
  • 100 ml wody
  • 1/2 opakowania Dżemixu 3:1 Delecta

Przygotowanie

KROK 1: Opłukujemy dokładnie płatki róż pod zimną wodą. Odcinamy białe końce, by uniknąć goryczki.

KROK 2: Mieszamy dokładnie w rondlu wodę, sok z limonki, cukier i Dżemix.

KROK 3: Gotujemy całość przez ok. 20 minut.

KROK 4: Przekładamy do słoików i szczelnie zakręcamy. Odstawiamy do góry dnem, aż słoiki „chwycą”.

Konfitura różana

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+