fbpx
Wegańskie brownie z dodatkiem fasoli - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Wegańskie brownie z dodatkiem fasoli
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 45

Składniki

Ciasto:

Przygotowanie

Kto powiedział, że nie istnieją wegańskie ciasta? Istnieją, a co więcej są pyszne i zdrowe. Chcecie się przekonać? :)

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C (bez termoobiegu).
  2. Keksówkę smarujemy masłem i wysypujemy mąką.
  3. Fasolę z puszki płuczemy i blendujemy.
  4. Do masy dodajemy mleko orzechowe i kokosowe (samą śmietankę) i jeszcze raz blendujemy na gładką masę.
  5. Łączymy z pozostałymi składnikami, na koniec dodając orzechy i jeszcze raz mieszając.
  6. Przekładamy do keksówki i pieczemy 30 minut.
  7. Gotowe brownie dekorujemy pikiem.

Wyjątkowo smaczne, prawda?

Wegańskie brownie z dodatkiem fasoli

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+