45min 12 porcji Łatwy
Wegańskie brownie z dodatkiem fasoli

Wegańskie brownie z dodatkiem fasoli

Składniki

Ciasto:

Jak przygotować wegańskie brownie?

Wegańska wersja brownie jest równie dobra jak oryginał. Polecamy spróbować jej osobom, które dbają o linię – jest także mniej kaloryczna.

  1. Fasolę z puszki przepłukujemy i blendujemy, dodajemy mleko orzechowe i kokosowe (samą śmietankę) i jeszcze raz blendujemy na gładką masę.
  2. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
  3. Łączymy z pozostałymi składnikami, na koniec dodajemy orzechy i jeszcze raz mieszamy.
  4. Przekładamy do keksówki posmarowanej masłem.
  5. Pieczemy przez 30 minut w rozgrzanym piekarniku.
  6. Dekorujemy ulubionym pikiem.

Brownie zasmakuje wszystkim domownikom – na pewno nie tylko na diecie wegańskiej. 🙂

Brak ocen. 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: