fbpx
Czekoladowe ciasto z cukinią - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Czekoladowe ciasto z cukinią
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 2
ilość porcji: 10
czas przygotowania: 60

Składniki

  • 200g mąki pszennej
  • 150g cukru
  • 50g kakao w proszku
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 jajka
  • 100ml oleju roślinnego (np. olej rzepakowy)
  • 200g startej cukinii (odciśniętej z nadmiaru wody)
  • 100g kawałków czekolady (opcjonalnie)

Przygotowanie

KROK 1: W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia i sól.

KROK 2: W innej misce połącz jajka i olej, a następnie dodaj do suchych składników. Wymieszaj wszystko dokładnie.

KROK 3: Dodaj startą cukinię i, jeśli używasz, kawałki czekolady. Wymieszaj wszystko delikatnie.

KROK 4: Przelej ciasto do natłuszczonej formy do pieczenia (ok. 20x20 cm).

KROK 5: Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 25-30 minut.

Czekoladowe ciasto z cukinią

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Wiesława

12-08-2023

Ocena:

Dziękuję za proste przepisy na.

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+