fbpx
Zeberka budyniowa w słoiczku - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Zeberka budyniowa w słoiczku
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 6
czas przygotowania: 60

Składniki

Masa:
  • 1 opakowanie budyniu o smaku waniliowym z naturalną wanilią Delecta
  • 1 opakowanie budyniu o smaku czekoladowy z kawałkami czekolady Delecta
  • 4 łyżki cukru lub miodu
  • 750 ml mleka
  • 150 g masła
Dekoracja:
  • 100 g wiórków kokosowych Bakalland
  • 1 opakowanie orzechów pekan Bakalland
  • 1 opakowanie mango Bakalland
  • 1 opakowanie fig duże owoce Bakalland

Przygotowanie

Ze smakowaniem kolejnych warstw tego deseru jest trochę jak z odkrywaniem własnych emocji – płynnie przechodzą jedna w drugą! Dlatego to najlepszy sposób na pocieszenie smutasa.

  1. Przygotowujemy dwa kremy budyniowe – czekoladowy i waniliowy – w dwóch osobnych naczyniach, zmniejszając w każdym ilość mleka do 375 ml.
  2. Gotowe naczynia z budyniem przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia.
  3. Następnie z budyniu przygotowujemy krem – do każdego z budyniów dodajemy po 75 g masła i miksujemy na średnich obrotach przez kilka minut.
  4. Oba kremy układamy nieregularnymi warstwami w słoiczku i każdą z nich przesypujemy wiórkami kokosowymi.
  5. Dla ozdoby układamy na wierzchu połamane na połówki orzechy pekan oraz suszone owoce: figi i mango.
  6. Wbijamy ulubiony pik!

Czy uśmiech już pojawił się na twarzy?

Zeberka budyniowa w słoiczku - Delektujemy.pl

Zeberka budyniowa w słoiczku

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+