fbpx
Deser Magnolia ze świeżymi truskawkami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Deser Magnolia ze świeżymi truskawkami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 15

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Świeże truskawki myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Mieszamy je z 2 łyżkami cukru i odstawiamy na ok. 30 minut, żeby puściły sok.

KROK 2: W międzyczasie w dużej misce ubijamy śmietanę kremówkę na sztywno. Dodajemy serek mascarpone, cukier puder oraz ekstrakt z wanilii, a następnie wszystko razem mieszamy, do momentu połączenia składników.

KROK 3: Herbatniki kruszymy na drobne kawałki.

KROK 4: W szklankach lub innych pojemnikach układamy warstwami: najpierw kawałki herbatników, potem krem, na koniec pokrojone truskawki. Powtarzamy to do wyczerpania składników, kończąc warstwą truskawek.

KROK 5: Deser odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny przed podaniem, żeby dobrze się schłodził i składniki się przegryzły.

Deser Magnolia ze świeżymi truskawkami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+