fbpx
Deser Magnolia ze świeżymi truskawkami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Deser Magnolia ze świeżymi truskawkami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 15

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Świeże truskawki myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Mieszamy je z 2 łyżkami cukru i odstawiamy na ok. 30 minut, żeby puściły sok.

KROK 2: W międzyczasie w dużej misce ubijamy śmietanę kremówkę na sztywno. Dodajemy serek mascarpone, cukier puder oraz ekstrakt z wanilii, a następnie wszystko razem mieszamy, do momentu połączenia składników.

KROK 3: Herbatniki kruszymy na drobne kawałki.

KROK 4: W szklankach lub innych pojemnikach układamy warstwami: najpierw kawałki herbatników, potem krem, na koniec pokrojone truskawki. Powtarzamy to do wyczerpania składników, kończąc warstwą truskawek.

KROK 5: Deser odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny przed podaniem, żeby dobrze się schłodził i składniki się przegryzły.

Deser Magnolia ze świeżymi truskawkami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+