fbpx
Galaretka truskawkowa w posypkach - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Galaretka truskawkowa w posypkach
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 20
czas przygotowania: 30

Składniki

Galaretka:Dekoracja:

Przygotowanie

Galaretka owocowa, to deser, który nigdy nie wyjdzie z mody i nigdy się nie znudzi! Wystarczy odrobina wyobraźni, by wyczarować z niej coś wyjątkowego!

  1. Przygotowujemy formę o wymiarach 10x25 cm, którą wykładamy folią spożywczą.
  2. Truskawki myjemy, suszymy, przesypujemy do pojemnika blendera, a następnie miksujemy z sokiem z cytryny.
  3. Zblendowane owoce przelewamy do garnka, dodajemy cukier (ilość według uznania) i zagotowujemy, aż do rozpuszczenia się cukru.
  4. Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku, a następnie wlewamy ją do zmiksowanych truskawek i mieszamy do połączenia się składników. Studzimy.
  5. Masę truskawkową przelewamy do foremki, całkowicie studzimy, a następnie wstawiamy na 3 godziny do lodówki.
  6. Stężałą galaretkę wyciągamy z formy i kroimy na małe kwadraciki. Każdą z kosteczek obtaczamy w wybranej posypce i dekorujemy pikiem. Galaretkę przechowujemy w lodówce.

Znika w błyskawicznym tempie!

Galaretka truskawkowa w posypkach

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+