Galaretka truskawkowa w posypkach

  • 0,0
  • Łatwy
  • 30min
  • 20 porcji
  • 3h
  • 0
Galaretka truskawkowa w posypkach

Galaretka truskawkowa w posypkach

  • 0,0
  • Łatwy
  • 30min
  • 20 porcji
  • 3h
  • 0

Składniki

Poniższa lista może pełnić rolę Twojej listy zakupów. Kliknij w pole obok wybranego składnika, jeśli już go masz.

Galaretka:

Dekoracja:

Przygotowanie

Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.

Galaretka owocowa, to deser, który nigdy nie wyjdzie z mody i nigdy się nie znudzi! Wystarczy odrobina wyobraźni, by wyczarować z niej coś wyjątkowego!

  1. Przygotowujemy formę o wymiarach 10×25 cm, którą wykładamy folią spożywczą.
  2. Truskawki myjemy, suszymy, przesypujemy do pojemnika blendera, a następnie miksujemy z sokiem z cytryny.
  3. Zblendowane owoce przelewamy do garnka, dodajemy cukier (ilość według uznania) i zagotowujemy, aż do rozpuszczenia się cukru.
  4. Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku, a następnie wlewamy ją do zmiksowanych truskawek i mieszamy do połączenia się składników. Studzimy.
  5. Masę truskawkową przelewamy do foremki, całkowicie studzimy, a następnie wstawiamy na 3 godziny do lodówki.
  6. Stężałą galaretkę wyciągamy z formy i kroimy na małe kwadraciki. Każdą z kosteczek obtaczamy w wybranej posypce i dekorujemy pikiem. Galaretkę przechowujemy w lodówce.

Znika w błyskawicznym tempie!

Oceń przepis 0,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 65