45min 4 porcje Łatwy
Galaretka z musem mango i truskawkami

Galaretka z musem mango i truskawkami

Składniki

Galaretka:

Dekoracja:

  • kilka truskawek

Jak przygotować galaretkę z musem mango?

Czerwiec to czas owoców! W połączeniu z galaretką to uczta dla świętujących dzieciaków! 🙂

  1. Zalewamy nerkowce wodą na całą noc.
  2. Rano odcedzamy i miksujemy nerkowce blenderem ręcznym.
  3. Przekrawamy mango na dwie części i jedną z nich kroimy w kostkę.
  4. Drugą połówkę mango miksujemy z sokiem z limonki i pastą z nerkowców.
  5. Rozpuszczamy galaretkę i rozlewamy do 4 słoiczków o pojemności około 150 ml.
  6. Do galaretek dodajemy pokrojone mango i odstawiamy do schłodzenia.
  7. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem.
  8. Do ubitej śmietanki dodajemy mus mango z nerkowcami i dokładnie mieszamy.
  9. Nakładamy mus na schłodzoną galaretkę.
  10. Dekorujemy truskawkami i ulubionym pikiem na Dzień Dziecka!

Taka galaretka na wypasie na pewno zadowoli nawet najbardziej wybrednych fanów słodkości! 🙂

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...