Jak przygotować eton mess z różowym kremem?
Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.Słowo dziękuję wydaje się bardzo proste i często używane. Dziękujemy codziennie robiąc zakupy w sklepie lub kiedy ktoś przepuszcza nas w drzwiach. Podziękować można również na słodko.
- Piekarnik nagrzewamy do temperatury 140ºC (bez termoobiegu).
- Blachę wykładamy niewoskowanym papierem do pieczenia.
- Białka ubijamy na sztywną pianę, a następnie porcjami dodajemy cukier i mąkę ziemniaczaną.
- Kiedy piana staje się sztywniejsza dodajemy ocet.
- Bezę przy pomocy łyżki nakładamy na papier do pieczenia tak, aby powstał niewysoki blat.
- Całość wstawiamy do piekarnika na 1 godzinę.
- Bezę studzimy i łamiemy na mniejsze kawałki.
- Ubijamy śmietanę z dodatkiem cukru i mixu do śmietany.
- Owoce blendujemy na mus, a następnie delikatnie łączymy go ze śmietaną.
- Zostawiamy kilka ładnych sztuk do dekoracji.
- Krem umieszczamy w pucharkach, nakładając na przemian – pokruszoną bezę i krem.
- Wierzch wykańczamy owocami i lekko chłodzimy.
- Dekorujemy pikiem.
Smacznego!