Zapiekany budyń czekoladowy z owocami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 5
Czas przygotowania: 40 min.

Składniki

Kruszonka:

  • 100 g maki pszennej pełnoziarnistej
  • 50 g cukru kryształu
  • 75 g zimnego masła

Przygotowanie

KROK 1: W 250 ml mleka wymieszaj budyń czekoladowy i cukier. W garnuszku zagotuj pozostałe mleko z masłem i dodaj do niego rozmieszany proszek budyniowy. Gotuj ok. 3 minuty, ciągle mieszając aż budyń zgęstnieje. Budyń rozłóż do kokilek. Gruszkę i śliwki pokrój w kostkę i rozłóż na budyniu.

KROK 2: W misce wymieszaj mąkę i cukier. Dodaj zimne masło pokrojone w kostkę i zagnieć kruszonkę. Rozłóż ją na owocach.

KROK 3: Kokilki wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz ok. 20 minut do zezłocenia kruszonki. Przed podaniem odstaw deser na 5-10 minut.

Zapiekany budyń czekoladowy z owocami - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy