fbpx
Zapiekany budyń czekoladowy z owocami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Zapiekany budyń czekoladowy z owocami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 5
czas przygotowania: 40

Składniki

Kruszonka:

  • 100 g maki pszennej pełnoziarnistej
  • 50 g cukru kryształu
  • 75 g zimnego masła

Przygotowanie

KROK 1: W 250 ml mleka wymieszaj budyń czekoladowy i cukier. W garnuszku zagotuj pozostałe mleko z masłem i dodaj do niego rozmieszany proszek budyniowy. Gotuj ok. 3 minuty, ciągle mieszając aż budyń zgęstnieje. Budyń rozłóż do kokilek. Gruszkę i śliwki pokrój w kostkę i rozłóż na budyniu.

KROK 2: W misce wymieszaj mąkę i cukier. Dodaj zimne masło pokrojone w kostkę i zagnieć kruszonkę. Rozłóż ją na owocach.

KROK 3: Kokilki wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz ok. 20 minut do zezłocenia kruszonki. Przed podaniem odstaw deser na 5-10 minut.

Zapiekany budyń czekoladowy z owocami - Delektujemy.pl

Zapiekany budyń czekoladowy z owocami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+