fbpx
Jajka niespodzianki - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Jajka niespodzianki
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 10
czas przygotowania: 60

Składniki

Krem budyniowy:

Przygotowanie

KROK 1: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, wylać do foremki, wygładzić łyżeczką. Wstawić do lodówki do stężenia.

KROK 2: Mleko migdałowe wymieszać z budyniem i cukrem, zagotować. Ostudzić. Miękkie masło zmiksować z cukrem pudrem na puszystą masę, dodawać stopniowo ostudzony budyń, zmiksować. Przełożyć krem do rękawa cukierniczego.

KROK 3: Migdały w płatkach podprażyć na suchej patelni, aż nabiorą złocistego koloru. Ostudzić.

KROK 4: Do czekoladowych muszelek nałożyć kajmak, w niektóre można włożyć migdał w całości, następnie  krem budyniowy, posypać migdałami w płatkach. Wierzch można opcjonalnie polać strużkami czekolady lub oprószyć kakao.

Jajka niespodzianki

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+