fbpx
Jajka niespodzianki - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Jajka niespodzianki
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 10
czas przygotowania: 60

Składniki

Krem budyniowy:

Przygotowanie

KROK 1: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, wylać do foremki, wygładzić łyżeczką. Wstawić do lodówki do stężenia.

KROK 2: Mleko migdałowe wymieszać z budyniem i cukrem, zagotować. Ostudzić. Miękkie masło zmiksować z cukrem pudrem na puszystą masę, dodawać stopniowo ostudzony budyń, zmiksować. Przełożyć krem do rękawa cukierniczego.

KROK 3: Migdały w płatkach podprażyć na suchej patelni, aż nabiorą złocistego koloru. Ostudzić.

KROK 4: Do czekoladowych muszelek nałożyć kajmak, w niektóre można włożyć migdał w całości, następnie  krem budyniowy, posypać migdałami w płatkach. Wierzch można opcjonalnie polać strużkami czekolady lub oprószyć kakao.

Jajka niespodzianki

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+