fbpx
Mus czekoladowy z pomarańczą i tartą czekoladą - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Mus czekoladowy z pomarańczą i tartą czekoladą
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 15

Składniki

  • 1 opakowanie Budyniu smak czekoladowy Delecta
  • 100 ml mleka skondensowanego
  • 500 ml mleka
  • 1 opakowanie kisielu pomarańczowego Delecta
  • 4 plastry pomarańczy
  • 3 kostki czekolady starte na tarce

Przygotowanie

Czeka Was eleganckie przyjęcie? Wypróbujcie nasz deser – mocno czekoladowy, z tartą czekoladą i pomarańczami. Całość podana w eleganckim kieliszku. Pięknie i pysznie.

  1. Rozmieszaj budyń w około 500 ml zimnego mleka.
  2. Zagotuj pozostałą ilość mleka wraz mlekiem skondensowanym i cukrem.
  3. Do zagotowanego mleka wlej rozmieszany budyń i gotuj na wolnym ogniu do zgęstnienia.
  4. Gotowy budyń wlej do pucharków.
  5. Po wystudzeniu, wstaw do lodówki na 4 godziny.
  6. Sos na bazie Owocowego Kubka Extra Gładki smak pomarańczowy przygotuj przed samym podaniem.
  7. Przygotuj sos na bazie Owocowego Kubka Extra Gładki smak pomarańczowy z mniejszą ilością wody około 150 ml.
  8. Polej sosem wystudzony deser.
  9. Na wierzchu połóż pomarańczę i posyp startą czekoladą.

Deser iście królewski. Mus czekoladowy, pomarańcza i starta czekolada. Poczuj się wirtuozem deserów w swoim domu.

Mus czekoladowy z pomarańczą i tartą czekoladą - Delektujemy.pl

Mus czekoladowy z pomarańczą i tartą czekoladą

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+