1h 4 porcje Łatwy 3h 20min
Mus czekoladowy z pomarańczą i tartą czekoladą

Mus czekoladowy z pomarańczą i tartą czekoladą

Składniki

Jak przygotować mus czekoladowy z sosem pomarańczowym i tartą czekolada?

Czeka Was eleganckie przyjęcie? Wypróbujcie nasz deser – mocno czekoladowy, z tartą czekoladą i pomarańczami. Całość podana w eleganckim kieliszku. Pięknie i pysznie.

  1. Przygotuj mus czekoladowy.
  2. Do garnka wlej schłodzoną śmietankę, a następnie podgrzej.
  3. Wsyp zawartość torebki z musem czekoladowym, energicznie mieszaj do momentu rozpuszczenia się cząstek czekolady oraz uzyskania gładkiej konsystencji.
  4. Po zagotowaniu masę przelej przez sitko o drobnych oczkach i wlej do kieliszków.
  5. Po wystudzeniu, wstaw do lodówki na 4 godziny.
  6. Sos przygotuj przed samym podaniem.
  7. Do zimnej wody wsyp gotową mieszankę z sosem pomarańczowym, energicznie mieszając.
  8. Mieszaj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji, a następnie wstaw do lodówki na ok. 5 minut.
  9. Przed podaniem, polej gotowy deser sosem pomarańczowym i udekoruj plastrami pomarańczy. Wierz posyp startą czekoladą.

Deser iście królewski. Mus czekoladowy, pomarańcza i starta czekolada. Poczuj się wirtuozem deserów w swoim domu.

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: