Wiosenna galaretka ziołowo­-pomarańczowa - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Galaretka:Dekoracja:

Przygotowanie

Deser łączy zimowe owoce cytrusowe i nutę świeżych ziół, które zwiastują wiosnę. Kto jeszcze nie miał okazji wypróbować deserów z nutą ziołową - zapraszamy!
  1. Melisę i bazylię drobno siekamy lub blendujemy.
  2. Galaretkę deserową rozpuszczamy w 375 ml wody i dodajemy do niej posiekane zioła.
  3. Tak przygotowany płyn przelewamy do miseczek i odkładamy do stężenia do lodówki na 1 godzinę.
  4. Agar rozpuszczamy w 50 ml ciepłej wody, dolewamy do soku i mieszamy.
  5. Sok wylewamy na wierzch stężałych galaretek.
  6. Wierzch wykańczamy płatkami czekoladowymi i serduszkiem z galaretki.
  7. Dekorujemy pikami.

Orzeźwiający smak w sam raz na popołudniową przekąskę.  

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy