30min 8 porcji Łatwy
Budyń kajmakowy ze smażonym ananasem

Budyń kajmakowy ze smażonym ananasem

Składniki

Nadzienie:

Jak przygotować budyń kajmakowy?

Zupełnie nowe spojrzenie na budyń z kajmakową nutą i dodatkiem ananasa. Wystarczy jeden pucharek i można przepaść. 🙂

  1. Budyń przyrządzamy według przepisu z opakowania, dodając do niego 400 ml mleka i rezygnując z cukru.
  2. Gotowy budyń mieszamy z połową puszki masy krówkowej Bakalland i odstawiamy do wystudzenia.
  3. Plastry ananasa smażymy na rozgrzanym maśle z dodatkiem suszonej żurawiny.
  4. W pucharkach umieszczamy warstwowo budyń na zmianę z kawałkami pokrojonego ananasa.
  5. Podajemy na ciepło lub na zimno udekorowany pikiem.

Taki deser dodaje energii w pochmurne dni! Jesienne wieczory dzięki niemu niestraszne 🙂

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...