Jak przygotować budyń kajmakowy?
Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.Zupełnie nowe spojrzenie na budyń z kajmakową nutą i dodatkiem ananasa. Wystarczy jeden pucharek i można przepaść. 🙂
- Budyń przyrządzamy według przepisu z opakowania, dodając do niego 400 ml mleka i rezygnując z cukru.
- Gotowy budyń mieszamy z połową puszki masy krówkowej Bakalland i odstawiamy do wystudzenia.
- Plastry ananasa smażymy na rozgrzanym maśle z dodatkiem suszonej żurawiny.
- W pucharkach umieszczamy warstwowo budyń na zmianę z kawałkami pokrojonego ananasa.
- Podajemy na ciepło lub na zimno udekorowany pikiem.
Taki deser dodaje energii w pochmurne dni! Jesienne wieczory dzięki niemu niestraszne 🙂