Budyń kajmakowy ze smażonym ananasem

  • 0,0
  • Łatwy
  • 30min
  • 8 porcji
  • 0
Budyń kajmakowy ze smażonym ananasem

Budyń kajmakowy ze smażonym ananasem

  • 0,0
  • Łatwy
  • 30min
  • 8 porcji
  • 0

Składniki

Poniższa lista może pełnić rolę Twojej listy zakupów. Kliknij w pole obok wybranego składnika, jeśli już go masz.

Nadzienie:

Jak przygotować budyń kajmakowy?

Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.

Zupełnie nowe spojrzenie na budyń z kajmakową nutą i dodatkiem ananasa. Wystarczy jeden pucharek i można przepaść. 🙂

  1. Budyń przyrządzamy według przepisu z opakowania, dodając do niego 400 ml mleka i rezygnując z cukru.
  2. Gotowy budyń mieszamy z połową puszki masy krówkowej Bakalland i odstawiamy do wystudzenia.
  3. Plastry ananasa smażymy na rozgrzanym maśle z dodatkiem suszonej żurawiny.
  4. W pucharkach umieszczamy warstwowo budyń na zmianę z kawałkami pokrojonego ananasa.
  5. Podajemy na ciepło lub na zimno udekorowany pikiem.

Taki deser dodaje energii w pochmurne dni! Jesienne wieczory dzięki niemu niestraszne 🙂

Oceń przepis 0,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Budyń kajmakowy ze smażonym ananasem
Średnia ocena: 0,0
Ilość ocen: 0