fbpx
Wiosenna galaretka ziołowo­-pomarańczowa - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Wiosenna galaretka ziołowo­-pomarańczowa
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 60

Składniki

Galaretka:Dekoracja:

Przygotowanie

Deser łączy zimowe owoce cytrusowe i nutę świeżych ziół, które zwiastują wiosnę. Kto jeszcze nie miał okazji wypróbować deserów z nutą ziołową - zapraszamy!
  1. Melisę i bazylię drobno siekamy lub blendujemy.
  2. Galaretkę deserową rozpuszczamy w 375 ml wody i dodajemy do niej posiekane zioła.
  3. Tak przygotowany płyn przelewamy do miseczek i odkładamy do stężenia do lodówki na 1 godzinę.
  4. Agar rozpuszczamy w 50 ml ciepłej wody, dolewamy do soku i mieszamy.
  5. Sok wylewamy na wierzch stężałych galaretek.
  6. Wierzch wykańczamy płatkami czekoladowymi i serduszkiem z galaretki.
  7. Dekorujemy pikami.

Orzeźwiający smak w sam raz na popołudniową przekąskę.  

Wiosenna galaretka ziołowo­-pomarańczowa

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+