Jak przygotować wiosenną galaretkę ziołowo-pomarańczową?
Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.Deser łączy zimowe owoce cytrusowe i nutę świeżych ziół, które zwiastują wiosnę. Kto jeszcze nie miał okazji wypróbować deserów z nutą ziołową – zapraszamy!
- Melisę i bazylię drobno siekamy lub blendujemy.
- Galaretkę deserową rozpuszczamy w 375 ml wody i dodajemy do niej posiekane zioła.
- Tak przygotowany płyn przelewamy do miseczek i odkładamy do stężenia do lodówki na 1 godzinę.
- Agar rozpuszczamy w 50 ml ciepłej wody, dolewamy do soku i mieszamy.
- Sok wylewamy na wierzch stężałych galaretek.
- Wierzch wykańczamy płatkami czekoladowymi i serduszkiem z galaretki.
- Dekorujemy pikami.
Orzeźwiający smak w sam raz na popołudniową przekąskę.