fbpx
Tiramisu ze Złotymi Owocami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Tiramisu ze Złotymi Owocami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 45

Składniki

Ciasto:
  • 1 opakowanie Rodzynek Bakalland
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 jaja
  • 1/2 kieliszka likieru amaretto
  • 1 opakowanie biszkoptów
  • 200 ml mocnej kawy
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka kakao
Dekoracje:

Przygotowanie

Włoskie tiramisu w wersji... z rodzynkami! Zasmakuje Wam!

  1. Migdały prażymy na patelni, a rodzynki ogrzewamy na parze, by nieco zmiękły.
  2. Oddzielamy białka od żółtek.
  3. Białka ubijamy na sztywną pianę.
  4. Żółtka ucieramy z cukrem, a następnie dodajemy do nich partiami serek mascarpone.
  5. Na koniec dodajemy amaretto i chwilkę miksujemy.
  6. Do masy dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy.
  7. Każdy z biszkoptów moczymy w kawie i układamy na dnie naczynia.
  8. Wykładamy pierwszą warstwę kremu, posypujemy połową opakowania rodzynek.
  9. Na wierzch kładziemy kolejną warstwę namoczonych biszkoptów i ponownie nakładamy krem.
  10. Deser odkładamy do lodówki na godzinę.
  11. Wierzch posypujemy prażonymi i posiekanymi migdałami, rodzynkami i odrobiną kakao.
  12. Wieńczymy odpowiednim pikiem.

Tiramisu z rodzynkami i espresso to duet idealny - dzięki niemu każdy dzień stanie się lepszy.

Tiramisu ze Złotymi Owocami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+