fbpx
Walentynkowe brownie z chilli i truskawkami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Walentynkowe brownie z chilli i truskawkami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 60

Składniki

Ciasto:
  • 1 opakowanie ciasta czekoladowego Delecta
  • 3 jaja
  • 150 ml oleju
  • ½ łyżeczki chilli
Masa:
  • 1 jajo
  • 75 g margaryny
Dekoracja:
  • 250 g truskawek

Przygotowanie

Ważne chwile zasługują na wyjątkową celebrację - brownie z chili i truskawkami świetnie sprawdzi się na specjalne okazje.

  1. Rozpuszczamy margarynę i zostawiamy do wystudzenia.
  2. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  3. Ciasto przyrządzamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  4. W wysokim naczyniu mieszamy jaja z olejem i powoli dodajemy zawartość torebki z ciastem, dosypując sypkie chili.
  5. Całość miksujemy przez około 4 minuty, aż uzyskamy jednolitą masę.
  6. Przekładamy ciasto do formy w kształcie serca wyłożonej papierem i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 20-25 minut.
  7. Po wyjęciu z piekarnika nakłuwamy wierzch widelcem.
  8. Do głębokiej miski wsypujemy zawartość torebki z masą czekoladową, dodajemy jajo i roztopioną margarynę mieszając do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
  9. Przygotowaną masę wykładamy na upieczone ciasto.
  10. Natychmiast wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy kolejne 9 minut.
  11. Na koniec upieczone ciasto (wierzchnia warstwa powinna być z góry sucha, w środku półpłynna) dekorujemy kawałkami truskawek i ulubionym pikiem.

To deser w sam raz na świętowanie we dwoje - na pewno jednak nada się także na inne okazje. :)

Walentynkowe brownie z chilli i truskawkami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+