fbpx
Najłatwiejsze ciasto z rabarbarem - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Najłatwiejsze ciasto z rabarbarem
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 2
ilość porcji: 20
czas przygotowania: 45

Składniki

Ciasto kruche:

Kruszonka:

  • 200 g mąki pszennej
  • 100 g zimnego masła
  • 50 g cukru

Nadzienie:

Przygotowanie

KROK 1: Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki, dodaj jajko oraz masło pokrojone w kostkę. Miksuj na najwyższych obrotach przez 1-2 min, następnie energicznie zagnieć do połączenia się składników.

KROK 2: Ciasto uformuj w kulę, owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na 30 minut do schłodzenia.

KROK 3: Rabarbar oczyść i pokrój na 3 cm kawałki. Składniki kruszonki połącz, rozcierając je między palcami.

KROK 4: Formę o wymiarach 25 x 35 cm. wyłóż papierem do pieczenia. Schłodzone kruche ciasto pokrój na plastry i wylep nimi dno formy. Rozsmaruj dżem truskawkowy i rozłóż kawałki rabarbaru. Wszystko posyp kruszonką. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i piecz przez 30 minut. Ostudź i posyp cukrem pudrem.

Najłatwiejsze ciasto z rabarbarem

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+