Dietetyczne babeczki z batatami

  • 0,0
  • Łatwy
  • 1h
  • 12 porcji
  • 0
Dietetyczne babeczki z batatami
Dietetyczne babeczki z batatami

Dietetyczne babeczki z batatami

  • 0,0
  • Łatwy
  • 1h
  • 12 porcji
  • 0

Składniki

Poniższa lista może pełnić rolę Twojej listy zakupów. Kliknij w pole obok wybranego składnika, jeśli już go masz.

Ciasto:

Przygotowanie

Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.

Słodycze na diecie? Jak najbardziej! Babeczki z batatami zaspokoją ochotę na coś słodkiego i nie spowodują wyrzutów sumienia.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 165ºC (bez termoobiegu).
  2. Batata gotujemy lub pieczemy w folii i rozgniatamy na purée.
  3. Dodajemy rozgniecione banany.
  4. W osobnej misce ubijamy na sztywną pianę białka z odrobiną soli, dodajemy zmielone płatki owsiane, sodę i proszek do pieczenia.
  5. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej, studzimy i dodajemy do masy.
  6. Mieszamy wszystko razem i przekładamy do formy muffinkowej do 3/4 wysokości.
  7. Pieczemy w temperaturze 165-175°C przez 25-30 minut.
  8. W gotowe muffinki wbijamy ulubione piki.

Szybkie babeczki sprawdzą się na deser lub jako przekąska do pracy czy po treningu. Pycha!

Oceń przepis 0,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 63