1h 12 porcji Łatwy
Dietetyczne babeczki z batatami
Dietetyczne babeczki z batatami

Dietetyczne babeczki z batatami

Składniki

Ciasto:

Jak przygotować dietetyczne babeczki z batatami?

Słodycze na diecie? Jak najbardziej! Babeczki z batatami zaspokoją ochotę na coś słodkiego i nie spowodują wyrzutów sumienia.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 165ºC (bez termoobiegu).
  2. Batata gotujemy lub pieczemy w folii i rozgniatamy na purée.
  3. Dodajemy rozgniecione banany.
  4. W osobnej misce ubijamy na sztywną pianę białka z odrobiną soli, dodajemy zmielone płatki owsiane, sodę i proszek do pieczenia.
  5. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej, studzimy i dodajemy do masy.
  6. Mieszamy wszystko razem i przekładamy do formy muffinkowej do 3/4 wysokości.
  7. Pieczemy w temperaturze 165-175°C przez 25-30 minut.
  8. W gotowe muffinki wbijamy ulubione piki.

Szybkie babeczki sprawdzą się na deser lub jako przekąska do pracy czy po treningu. Pycha!

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: