1h 30min 15 porcji Średni
Tort z białym kremem i choinkami

Tort z białym kremem i choinkami

Składniki

Jak przygotować tort z białym kremem i choinkami?

Bez względu na pogodę, w powietrzu czuć aurę świąteczno-zimową. Dlatego grudniowe słodkości dopasowują się do atmosfery i przybierają odpowiednie dekoracje!

  1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (bez termoobiegu), a okrągłą tortownicę (ok. 24 cm) smarujemy tłuszczem i wysypujemy mąką.
  2. Miksujemy na najwyższych obrotach mieszankę do domowego wypieku biszkopta z jajami i wodą przez około 5 minut.
  3. Gotową masę przekładamy do tortownicy i pieczemy ok. 40 minut
  4. Krem miksujemy na najwyższych obrotach ok. 3 minuty z mlekiem i śmietanką.
  5. Biszkopt przecinamy na 2 części. Przekładamy gotowy krem na każdą z części biszkopta.
  6. Torebkę z polewą umieszczamy na ok. 10 minut w gorącej wodzie, aż będzie płynna. Wyciągamy i nacinamy lewy, górny róg.
  7. Na papierze do pieczenia rozkładamy słone paluszki. Oblewamy polewą w kształt choinek. Czekamy, aż polewa zastygnie.
  8. Pisaki zanurzamy w całości w gorącej wodzie na 1 min. Kilka razy ugniatamy tubkę do uzyskania jednolitej struktury.
  9. Gotowe choinki ozdabiamy Fajnymi Pisakami xxl i wbijamy je w tort.
  10. Dodajemy ulubiony pik!

Zrobiło się naprawdę świątecznie. Pamiętajcie, aby ozdobić choinki tak, żeby pasowały do innych świątecznych ozdób na stole! 🙂

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...