Czekoladowy tort naleśnikowy

2 h 12 porcjiŁatwy

Składniki

Ciasto:

  • 340 g mąki pszennej
  • 4 jaja
  • 500 ml mleka
  • 150 ml wody gazowanej
  • szczypta soli
  • 5 łyżek oleju

Krem:

  • 1 puszka kajmaku Bakalland
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady 70%
  • 2 łyżki kakao
  • 100 ml mleka

Dekoracja:

Pobierz piki

Jak przygotować czekoladowy tort naleśnikowy?

Dzieciaki kochają czekoladę i naleśniki. Z okazji Dnia Dziecka można trochę poszaleć i połączyć te dwie miłości w całkiem nowy deser!

  1. Składniki na naleśniki blendujemy na gładką masę.
  2. Smażymy placki na patelni, która nie wymaga podlewania olejem.
  3. Podgrzewamy w rondlu kajmak, mleko, kakao i połamaną czekoladę.
  4. W trakcie podgrzewania mieszamy rózgą do połączenia składników.
  5. Przekładamy naleśniki gotową masą i układamy jeden na drugim.
  6. Gotową konstrukcję polewamy polewą o smaku czekoladowym i sypiemy podprażonymi orzechami
  7. Wbijamy pik na Dzień Dziecka.

Gotowe? Takim pokładom dobroci dorośli też nie dadzą rady się oprzeć! 🙂

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...