fbpx
Tort Marcinek - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Tort Marcinek
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 2
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 360

Składniki

Ciasto:

Masa do przełożenia:

Przygotowanie

KROK 1: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC. Tortownicę o średnicy około 21 cm wykładamy papierem do pieczenia.

KROK 2: Ze składników wyrabiamy elastyczne ciasto. Odstawiamy przykryte na godzinę.

KROK 3: Wałkujemy cieniutkie okrągłe placki o średnicy 21 cm. Pieczemy je na złoty kolor, każdy placek oddzielnie.

KROK 4: Po wystygnięciu ubijamy śmietankę 30% i mieszamy ją z resztą składników.

KROK 5: Placki przekładamy masą.

KROK 6: Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, by całość stężała.

 

Tort Marcinek

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+