fbpx
Masa orzechowa do tortu - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Masa orzechowa do tortu
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 1
czas przygotowania: 90

Składniki

  • 300 g orzechów włoskich (mielonych)
  • 150 g cukru pudru
  • 200 g masła, w temperaturze pokojowej
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Delecta
  • szczypta soli

Przygotowanie

KROK 1: W dużym naczyniu zmiksuj miękkie masło z cukrem pudrem, miodem, ekstraktem waniliowym i szczyptą soli. Ubijaj do uzyskania jasnej i puszystej masy.

KROK 2: Stopniowo dodawaj mielone orzechy do masy maślanej, mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.

KROK 3: Gdy masa stanie się jednolita, dokładnie ją wymieszaj, aby wszystkie składniki były dobrze połączone.

KROK 4: Spróbuj masę i w razie potrzeby dodaj więcej cukru pudru lub miodu, w zależności od preferowanego poziomu słodkości.

KROK 5: Gotową masę orzechową przykryj folią spożywczą i umieść w lodówce na co najmniej 1 godzinę, aby stężała. 

Masa orzechowa do tortu

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+