Tort czekoladowy z kremem malinowym - Delektujemy.pl
Trudność: 5 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 180 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Czeka Cię specjalna okazja do świętowania? A może ktoś blisko ma niedługo urodziny? Polecamy pyszny, czekoladowy tort z malinowym kremem. Idealny i smaczny prezent.

  1. Ciasto jogurtowe przygotuj wg receptury podanej na opakowaniu, dodając do niego 2 łyżki kakao.
  2. Wypiecz w okrągłej tortownicy. Ostudź i przekrój na 3 blaty.
  3. Rozpuść 2 galaretki w 0,5 l wody. Ostudź.
  4. Podkoniec ubijania śmietanki dodaj lekko tężejące galaretki i miksuj do gładkiej konsystencji.
  5. Wystudzone ciasto przełóż masą malinową oraz posmaruj boki i górę ciasta.
  6. Polewę czekoladową rozpuść wg instrukcji podanej na opakowaniu i wylej na papier do pieczenia.
  7. Rozprowadź za pomocą szerokiej szpatułki cukierniczej na grubość ok 3 mm.
  8. Zaczekaj, aż czekolada zastygnie, po czym pokrój ją na prostokąty wielkości ok 6-7 cm na 2-3 cm.
  9. Prostokąty nie muszą być równe - będzie to ładnie wyglądało na brzegu tortu.
  10. Górę i boki również posmaruj masą. Na brzegi przyklej dekoracje czekoladowe a wierzch obsyp malinami.
  11. Przed podaniem schłódź.

Idealny tort, tylko z musem malinowym. Zostań mistrzem deserów i zaskocz rodzinę pysznymi wypiekami.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy