Jak przygotować Tort czekoladowy z kremem malinowym?
Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.Czeka Cię specjalna okazja do świętowania? A może ktoś blisko ma niedługo urodziny? Polecamy pyszny, czekoladowy tort z malinowym kremem. Idealny i smaczny prezent.
- Ciasto jogurtowe przygotuj wg receptury podanej na opakowaniu, dodając do niego 2 łyżki kakao.
- Wypiecz w okrągłej tortownicy. Ostudź i przekrój na 3 blaty.
- Przygotuj krem malinowy miksując go ze śmietanką.
- Podkoniec ubijania śmietanki dodaj zawartość torebki z kremem i miksuj do gładkiej konsystencji.
- Polewę czekoladową rozpuść wg instrukcji podanej na opakowaniu i wylej na papier do pieczenia.
- Rozprowadź za pomocą szerokiej szpatułki cukierniczej na grubość ok 3 mm.
- Zaczekaj, aż czekolada zastygnie, po czym pokrój ją na prostokąty wielkości ok 6-7 cm na 2-3 cm.
- Prostokąty nie muszą być równe – będzie to ładnie wyglądało na brzegu tortu.
- Wystudzone ciasto przełóż kremem malinowym.
- Górę i boki również posmaruj kremem. Na brzegi przyklej dekoracje czekoladowe a wierzch obsyp malinami.
- Przed podaniem schłódź.
Idealny tort, tylko z kremem malinowym z linii La Chocolatiere. Zostań mistrzem deserów i zaskocz rodzinę pysznymi wypiekami.