Tort czekoladowy z kremem malinowym

  • 5,0
  • Trudny
  • 3h
  • 12 porcji
  • 3h
  • 1
Tort czekoladowy z kremem malinowym

Tort czekoladowy z kremem malinowym

  • 5,0
  • Trudny
  • 3h
  • 12 porcji
  • 3h
  • 1

Składniki

Poniższa lista może pełnić rolę Twojej listy zakupów. Kliknij w pole obok wybranego składnika, jeśli już go masz.

Jak przygotować Tort czekoladowy z kremem malinowym?

Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.

Czeka Cię specjalna okazja do świętowania? A może ktoś blisko ma niedługo urodziny? Polecamy pyszny, czekoladowy tort z malinowym kremem. Idealny i smaczny prezent.

  1. Ciasto jogurtowe przygotuj wg receptury podanej na opakowaniu, dodając do niego 2 łyżki kakao.
  2. Wypiecz w okrągłej tortownicy. Ostudź i przekrój na 3 blaty.
  3. Przygotuj krem malinowy miksując go ze śmietanką.
  4. Podkoniec ubijania śmietanki dodaj zawartość torebki z kremem i miksuj do gładkiej konsystencji.
  5. Polewę czekoladową rozpuść wg instrukcji podanej na opakowaniu i wylej na papier do pieczenia.
  6. Rozprowadź za pomocą szerokiej szpatułki cukierniczej na grubość ok 3 mm.
  7. Zaczekaj, aż czekolada zastygnie, po czym pokrój ją na prostokąty wielkości ok 6-7 cm na 2-3 cm.
  8. Prostokąty nie muszą być równe – będzie to ładnie wyglądało na brzegu tortu.
  9. Wystudzone ciasto przełóż kremem malinowym.
  10. Górę i boki również posmaruj kremem. Na brzegi przyklej dekoracje czekoladowe a wierzch obsyp malinami.
  11. Przed podaniem schłódź.

Idealny tort, tylko z kremem malinowym z linii La Chocolatiere. Zostań mistrzem deserów i zaskocz rodzinę pysznymi wypiekami.

Oceń przepis 5,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Tort czekoladowy z kremem malinowym
Średnia ocena: 5,0
Ilość ocen: 5,0