fbpx
Tartaletki cytrynowe z bezą - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Tartaletki cytrynowe z bezą
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 8
czas przygotowania: 90

Składniki

Ciasto:

Nadzienie cytrynowe:

  • 4 duże cytryny (skórka i sok)
  • 200 g cukru
  • 4 jajka
  • 100 g masła

Beza:

  • 4 białka
  • 200 g cukru pudru

Przygotowanie

KROK 1: Przygotuj ciasto zgodnie z instrukcją na opakowaniu mieszanki od Delecta, dodając wymagane składniki. Rozwałkuj i wyłóż nim formy do tartaletki. Piecz do lekkiego zrumienienia.

KROK 2:  Wymieszaj sok i skórkę z cytryn z cukrem, masłem i jajkami w rondelku. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż masa zgęstnieje. Ostudź.

KROK 3: Wypełnij upieczone spody tartaletek ostudzonym kremem cytrynowym.

KROK 4: Ubij białka na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier puder, aż masa będzie błyszcząca i gęsta. Nałóż bezę na nadzienie w tartaletkach.

KROK 5: Piecz w piekarniku z funkcją grilla lub termoobiegu, aż beza lekko się zrumieni. Ostudź przed podaniem.

Tartaletki cytrynowe z bezą

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+