fbpx
Beza pistacjowa z kremem czekoladowym - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Beza pistacjowa z kremem czekoladowym
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 90

Składniki

Ciasto:Nadzienie:

Przygotowanie

Dzięki bezie Delecta ten torcik robi się bardzo szybko - będzie idealna dla zapowiedzianych na weekend gości czy na ważną uroczystość.

  1. Dzień przed przygotowaniem torciku śmietankę podgrzewamy i rozpuszczamy w niej czekoladę.
  2. Śmietankę studzimy i wstawiamy na całą noc do lodówki.
  3. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 140-150 stopni C (bez termoobiegu).
  4. Bezę przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, dodając wodę i miksując przez około 10 minut.
  5. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego.
  6. Na papierze do pieczenia odrysowujemy od talerza dwa okręgi o średnicy około 18 cm.
  7. Papier odwracamy i zaznaczone koła wypełniamy masą bezową.
  8. Bezę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy zgodnie z informacją na opakowaniu.
  9. Czekoladową śmietankę wyjmujemy z lodówki i ubijamy na sztywny krem w mikserze.
  10. Wystudzone, bezowe spody przekładamy kremem, a wierzch ozdabiamy pokrojonymi figami, daktylami i pistacjami oraz ulubionym pikiem.

Dodatek bakalii urozmaica klasyczny wypiek, jakim jest beza. Słodka i delikatna będzie rozpływała się w ustach domowników i gości.

Beza pistacjowa z kremem czekoladowym - Delektujemy.pl

Beza pistacjowa z kremem czekoladowym

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+