40min 12 porcji Średni 3h
Tarta musli z kremem i owocami

Tarta musli z kremem i owocami

Składniki

Spód:

Masa:

  • 500 g twarogu sernikowego
  • 2 żółtka
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1/4 szklanki mocnej kawy
  • 2 łyżki żelatyny Delecta
  • Owoce sezonowe

Jak przygotować tartę musli z kremem i owocami?

Lubicie musli? Istnieje duże prawdopodobieństwo, że znane jest w tej najbardziej klasycznej formie, z jakimś jogurtem czy jako dodatek do drugiego śniadania. Nie uśmiecha mu się bycie w cieniu, dlatego walczy o wejście na pierwszy plan w duecie z tartą. I owocami! A to wszystko otulone pysznym kremem.

  1. Blendujemy płatki „na piach”. Mieszamy z cukrem i stopionym masłem.
  2. Wyklejamy masą dno formy i wstawiamy do piekarnika na 6 minut (180⁰C). Po tym czasie wyjmujemy i studzimy.
  3. W gorącej wodzie rozpuszczamy żelatynę.
  4. Ubijamy na parze żółtka z cukrem do uzyskania białego koloru.
  5. Do żółtek dodajemy twaróg i miksujemy.
  6. Dodajemy schłodzoną kawę i rozpuszczoną żelatynę.
  7. Miksujemy wszystko na gładką masę i przekładamy na wcześniej przygotowany spód.
  8. Dekorujemy część tarty sezonowymi owocami.
  9. Odstawiamy na 3 godziny do lodówki do stężenia.
  10. Wbijamy w tartę ulubiony pik.

Trzeba przyznać – warto było dać szansę temu połączeniu. I to nie raz! Zasługuje na wakacyjny hit, bo łączy w sobie wszystko to, co najsmaczniejsze!

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: