Sernik z frużeliną wiśniową - Delektujemy.pl
Trudność: 2 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 90 min.

Składniki

Ciasto:

Frużelina wiśniowa

Przygotowanie

KROK 1: W dużej misce umieść jajka z cukrem i cukrem wanilinowym i zmiksuj na puszystą masę. Stopniowo dodaj twaróg i miksuj na mniejszych obrotach miksera. Dodaj budyń oraz mąkę i zmiksuj do połączenia składników.

KROK 2: Dno tortownicy o średnicy 24 cm. wyłóż papierem do pieczenia. Wlej masę sernikową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 1 godzinę.

KROK 3: Uchyl drzwiczki piekarnika i pozostaw w nim sernik przez 20 minut, następnie wyjmij go i zostaw do ostudzenia.

KROK 4: Jeżeli używasz mrożonych wiśni, to najpierw je rozmroź. Świeże wiśnie oczyść i wydryluj. Włóż je do garnka i wymieszaj z cukrem żelującym. Zagotuj, ciągle mieszając, następnie trzymaj na małym ogniu jeszcze przez 3 minuty. Odstaw do ostygnięcia.

KROK 5: Ostudzoną frużelinę nałóż na zimny sernik.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy