fbpx
Prosty sernik na herbatnikach - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Prosty sernik na herbatnikach
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 2
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 105

Składniki

  • 100 g herbatników
  • 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka
  • 1 saszetka budyniu śmietankowego Delecta
  • 100 g miękkiego masła
  • 1 łyżka naturalnego ekstraktu z wanilii Delecta
  • 6 średnich jajek
  • 150 g cukru drobnego

Przygotowanie

KROK 1: Dno i boki okrągłej tortownicy o średnicy 23 cm wyłóż papierem do pieczenia. Dno formy wypełnij herbatnikami. W razie potrzeby podziel je na mniejsze części.

KROK 2: W dużej misce umieść twaróg, budyń, miękkie masło oraz ekstrakt z wanilii. Zmiksuj do uzyskania jednolitej masy. W innej misce umieść cukier i wbij wszystkie jajka. Ubij na wysokich obrotach miksera przez 5 minut do uzyskania jasnej i puszystej masy.

KROK 3: Masę przelej do miski z serem i całość zmiksuj na najniższych obrotach miksera. Ostrożnie wylej do tortownicy z herbatnikami.

KROK 4: Piekarnik nagrzej do 170 stopni C. Na dnie piekarnika umieść szeroką blachę wypełnioną do połowy wrzątkiem. Sernik umieść na środkowej półce piekarnika.

KROK 5: Piecz sernik przez 80 minut, następnie wyłącz piekarnik i pozostaw w nim sernik przez kolejne 20-30 minut. Dopiero wtedy wyjmij sernik.

Prosty sernik na herbatnikach

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+