fbpx
Sernik na zimno z truskawkami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Sernik na zimno z truskawkami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 2
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 180

Składniki

Przygotowanie

KROK 1 - Galaretkę truskawkową rozpuść w 400 ml wrzątku. Odstaw do ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki do lekkiego stężenia, co jakiś czas mieszając.

KROK 2 - Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na spodzie poukładaj biszkopty.

KROK 3 - Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko i dodaj jogurt. Wsyp zawartość torebki z sernikiem na zimno i miksuj na najwyższych obrotach przez 3-4 minuty.

KROK 4 - Gotową masę przelej do tortownicy i wstaw do lodówki na ok. 20 min.

KROK 5 - Truskawki umyj, odetnij szypułki i przekrój na pół.

KROK 6 - Gdy sernik zetnie się na tyle, aby udźwignąć owoce, ułóż na jego powierzchni przygotowane truskawki, lekko dociskając.

KROK 7 - Zalej tężejącą galaretką przy pomocy łyżki.

KROK 8 - Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.

Sernik na zimno z truskawkami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+