fbpx
Sernik z frużeliną wiśniową - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Sernik z frużeliną wiśniową
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 2
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 90

Składniki

Ciasto:

Frużelina wiśniowa

Przygotowanie

KROK 1: W dużej misce umieść jajka z cukrem i cukrem wanilinowym i zmiksuj na puszystą masę. Stopniowo dodaj twaróg i miksuj na mniejszych obrotach miksera. Dodaj budyń oraz mąkę i zmiksuj do połączenia składników.

KROK 2: Dno tortownicy o średnicy 24 cm. wyłóż papierem do pieczenia. Wlej masę sernikową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 1 godzinę.

KROK 3: Uchyl drzwiczki piekarnika i pozostaw w nim sernik przez 20 minut, następnie wyjmij go i zostaw do ostudzenia.

KROK 4: Jeżeli używasz mrożonych wiśni, to najpierw je rozmroź. Świeże wiśnie oczyść i wydryluj. Włóż je do garnka i wymieszaj z cukrem żelującym. Zagotuj, ciągle mieszając, następnie trzymaj na małym ogniu jeszcze przez 3 minuty. Odstaw do ostygnięcia.

KROK 5: Ostudzoną frużelinę nałóż na zimny sernik.

Sernik z frużeliną wiśniową

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+