fbpx
Sernik na zimno z malinami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Sernik na zimno z malinami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 2
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 200

Składniki

Ciasto:

Dekoracja:

  • 1 opakowanie wiórków kokosowych Bakalland
  • 150 g malin

Przygotowanie

KROK 1 - Tortownicę o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia.

KROK 2 - 250 g malin miksujemy blenderem.

KROK 3 - Żelatynę rozpuszczamy w 30 ml wrzącej wody, dodajemy do musu malinowego i ponownie blendujemy.

KROK 4 - Masę serową przyrządzamy miksując zawartość opakowania sernika na zimno z 200 ml kremówki i 100 ml mleka.

KROK 5 - Do masy serowej dodajemy mus malinowy, miksujemy wszystko razem.

KROK 6 - Tortownicę wykładamy biszkoptami i wylewamy masę.

KROK 7 - Odkładamy do schłodzenia na 2 godziny.

KROK 8 - Po wyjęciu z formy wierzch wykańczamy resztą malin i wiórkami kokosowymi.

 

Sernik na zimno z malinami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+