fbpx
Sernik dyniowy - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Sernik dyniowy
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 2
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 90

Składniki

  • 300 g markiz czekoladowych
  • 70 g masła
  • 350 g puree z dyni
  • drobno starta skórka z 1 pomarańczy
  • 1 kg twarogu sernikowego z kubełka
  • 250 mascarpone
  • 200 g cukru
  • 1 cukier wanilinowy Delecta
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 budyń wanilinowy Delecta
  • 3 jajka

Polewa:

  • 50 g białej czekolady
  • 3 łyżki jogurtu

Przygotowanie

KROK 1: Ciasteczka zmiel w malakserze na proszek, dodaj roztopione masło i dokładnie wymieszaj. Wyłóż na spód i boki tortownicy o średnicy 24 cm. i dokładnie ugnieć szklanką.

KROK 2: W misce umieść puree z dyni, skórkę z pomarańczy, twaróg sernikowy i mascarpone. Zmiksuj wszystko mikserem. Dodaj cukier, cukier wanilinowy, mąkę ziemniaczaną, budyń waniliowy oraz jajka i jeszcze raz zmiksuj na gładką masę.

KROK 3: Masę serowo wyłóż na spód z ciastek. Sernik piecz 60 minut w 180 stopniach C. Po ostudzeniu zdejmij obręcz i schłódź sernik w lodówce.

KROK 4: Białą czekoladę roztop i wymieszaj z jogurtem. Polewą polej sernik i poczekaj, aż polewa zastygnie.

Sernik dyniowy - Delektujemy.pl

Sernik dyniowy

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+