fbpx
Sernik na zimno z galaretką mango - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Sernik na zimno z galaretką mango
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 2
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 240

Składniki

Przygotowanie

KROK 1 - Ciasto kruche zagniatamy ręcznie lub mikserem za pomocą płaskiego mieszadła.

KROK 2 - Wstawiamy do lodówki na ok. 20 minut, po czym wkładamy nim spód okrągłej blaszki.

KROK 3 - Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 170°C, studzimy.

KROK 4 - Sernik przyrządzamy wg instrukcji na opakowaniu. Miksujemy z 600 ml zimnego mleka, po czym masę przekładamy na upieczony, kruchy spód. Odstawiamy do lodówki na ok. 45 minut.

KROK 5 - 20g żelatyny rozpuszczamy w ok. 40 ml gorącej wody, do momentu rozpuszczenia.

KROK 6 - Pulpę mango umieszczamy w dzieży miksera i na szybkich obrotach wlewamy żelatynę cienkim strumieniem.

KROK 7 - Miksujemy jeszcze chwilę, po czym wylewamy masę na zastygnięty sernik i rozprowadzamy szpatułką.

KROK 8 - Ciasto odstawiamy do lodówki na kolejną godzinę.

KROK 9 - Wierzch można udekorować świeżymi owocami sezonowymi.

Sernik na zimno z galaretką mango

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+