Pascha wielkanocna z migdałami

45 min10 porcjiŁatwy

Składniki

Pascha:

Dekoracja:

Pobierz piki

Jak przygotować paschę wielkanocną z migdałami?

Wśród bab i mazurków na stole wielkanocnym zawsze znajdzie się miejsce na innowacje. Szczególnie te słodkie 🙂 A jeśli jeszcze ich wykonanie jest banalnie proste – warto spróbować!

  1. Przygotowujemy metalową miskę (jeśli chcemy uzyskać jedną dużą porcję do podziału) lub 8-10 mniejszych miseczek wysmarowanych niewielką ilością oleju lub oliwy.
  2. Do miski miksera wlewamy mleko, śmietanę i zawartość torebki z sernikiem. Ubijamy wszystkie składniki na jednolitą masę.
  3. W filiżance umieszczamy żelatynę, dodajemy 3 łyżki gorącej wody, mieszamy do rozpuszczenia i jeszcze przez kilka minut, aby żelatynę ostudzić.
  4. Do masy sernikowej dodajemy żelatynę, cukier puder oraz serek naturalny. Wszystkie składniki miksujemy na średnich obrotach, a gdy masa będzie jednolita – dodajemy skórkę pomarańczową i mieszamy łyżką.
  5. Gotową masę przekładamy do metalowej miski lub kilku mniejszych i odkładamy na kilka godzin do lodówki. Schłodzoną paschę wyjmujemy z lodówki i przed podaniem dekorujemy migdałami i pikiem.

Smacznego!

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...